Інформація про стан середовища поряд із пожежею на нафтосховищі «БРСМ Нафта»

Святослав ПРОТАС: «Не потрібно панікувати і терміново знищувати врожаї домашніх господарств. Ретельно вимиті фрукти можна їсти. Якщо жителі Київщини мають сумніви щодо якості городини, вони можуть звернутися до підрозділів нашої служби і перевірити її»

За зверненнями місцевих жителів спеціалісти Державної санітарно-епідеміологічної служби України проводить лабораторні дослідження об’єктів навколишнього середовища на територіях, розташованих поблизу нафтобази «БРСМ Нафта».

Дерсанепідслужба запевняє, що овочі та фрукти можна спокійно вживати в їжу, навіть якщо на них присутня сажа, яка з’явилась внаслідок пожежі на нафтобазі. Такі плоди варто лише ретельно вимити мильним розчином.

«Не потрібно панікувати і терміново знищувати врожаї домашніх господарств. Ретельно вимиті фрукти можна їсти. Якщо жителі Київщини мають сумніви щодо якості городини, вони можуть звернутися до підрозділів нашої служби і перевірити її», — прокоментував Святослав ПРОТАС, Голова Держсанепідслужби України.

Для ефективного контролю та уникнення черг, голови сільських рад мають надати на аналіз зразки фруктів та овочів із різних районів населених пунктів, які територіально потрапили під влив пожежі та мають відповідні ознаки такого впливу: сажа чи плями. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді