В Україні розпочинається імплементація європейських директив щодо донорства крові

Перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра ПАВЛЕНКО наголосила на необхідності якнайшвидшої імплементації європейських норм, що регламентують сферу донорства крові та її компонентів

Нещодавно медспільнота відзначила Всесвітній день донора крові. Дата посприяла широкому обговоренню питання щодо правового врегулювання донорства в Україні.

Олександра ПАВЛЕНКО підкреслила: «Модернізація українського законодавства у сфері донорства крові та її компонентів, відповідна гармонізація нормативної бази з європейською, дозволять підвищити якість і безпеку донорської крові, а також відкриють нові можливості для забезпечення українських пацієнтів якісними препаратами переробки крові людини».

В європейському законодавстві існує чотири директиви, що диктують стандарти у сфері донорства крові. Основною з них є Директива Європейського Парламенту та Ради 2002/98/ЄС, що встановлює стандарти якості та безпеки збору, тестування, обробки, зберігання і розповсюдження людської крові та її компонентів.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я зазначила, що підготовка до імплементації Директив до українського законодавства має бути розпочата найближчим часом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді