Центри масової вакцинації від COVID-19 відкрилися у Львові, Одесі та Києві

UA RU
29 травня у трьох українських містах відкрилися перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. За перші два дні там було щеплено 4849 людей

8 запитань про ефективність вакцин проти COVID‑19

Центри масової вакцинації населення проти COVID-19 розташовані у трьох пілотних містах:

  • Києві — на базі Міжнародного виставкового центру
  • Львові — на базі стадіону «Арена Львів»
  •  Одесі — на базі стадіону Одеської юридичної академії

«Пілотні центри вакцинації відкривають, щоби відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Коли Україна отримає більше вакцин, такі центри створюватимуть і в інших великих містах», — обіцяють у ЦГЗ.

У Києві, Львові й Одесі запрацювали центри масової вакцинації проти COVID-19

✅✅✅ Оснащення тимчасового пункту щеплення

Центри поки що відкриватимуться у вихідні дні. У перший вікенд працювала 21 мобільна бригада, яка вакцинувала загалом 4849 осіб.

У центрах щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в один зі способів:

  • через додаток чи сайт «Дія»
  • через контакт-центр МОЗ

Щеплювати планують лише тих, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. У пріоритеті — люди старшого віку.

«Обирати вакцину в масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. З 29 травня будуть використовувати вакцину CoronaVac, вироблену компанією Sinovac», — наголосили в ЦГЗ.

Також у ЦГЗ пояснили, що перетворення стадіонів та спортивних споруд на центри вакцинації населення — поширена у світі практика. Такі локації розраховані на велику кількість людей, мають значну пропускну здатність, достатню кількість виходів та санітарні умови для одночасного безпечного перебування великої кількості людей із дотриманням соціальної дистанції.

Нагадаємо, раніше МОЗ оновило Дорожню карту вакцинації та Протокол лікування пацієнтів із COVID-19.

За матеріалами сайтів ЦГЗ, МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115538

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді