МОЗ України презентувало новий підхід до проведення державних закупівель у 2015 році

Міністерство охорони здоров'я України буде використовувати комбінований принцип закупівель: як через державу, так і через міжнародні механізми. Спрощено порядок здійснення закупівель

Міністр охорони здоров'я України Олександр КВІТАШВІЛІ назвав 2015 рік перехідним: буде використано принцип як національних державних закупівель, так і закупівель через міжнародні механізми. Міністерство планує застосовувати усі механізми задля швидкого та ефективного забезпечення населення необхідними ліками.

Цього року буде спрощена процедура оформлення документації, що максимально пришвидшить процес закупівель. Планується також мінімізувати участь Держфінекспекції, що дасть змогу прискорити декларування цін. Вже протягом наступного тижня буде оприлюднено форму заявок для фармвиробників.

«Міністерство має на меті забезпечити прозорість процесу державних закупівель лікарських засобів. Ми плануємо упередити формальні підстави для відхилення пропозицій учасників, — зазначив заступник Міністра охорони здоров'я України Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ. — Також зменшимо кількість документів, які мають подавати учасники конкурсних торгів у півтора рази, і як результат, очікуємо зменшення кількості скарг учасників. Натомість збільшиться кількість учасників процедур і буде забезпечено принцип обрання мінімальної ціни на конкурентному ринку».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді