В НСЗУ підбили підсумки річної співпраці зі спеціалізованими ЗОЗ

UA RU
Із 1 квітня 2020 року близько 1600 спеціалізованих закладів охорони здоров’я почали працювати за договором з НСЗУ. За надані послуги упродовж року вони отримали понад 100 млрд грн. Про це під час щоденного брифінгу розповіла представниця прес-служби НСЗУ

6 змін в атестації лікарів

Із 2020 року вперше всі надавачі медичних послуг почали отримувати кошти за договором за конкретну роботу, тобто надані медичні послуги, наголосили в НСЗУ.

НСЗУ відзвітувала за рік співпраці із закладами спеціалізованої допомоги

✅✅✅ Атестація лікарів: докладно про зміни

«Важливим здобутком є те, що спеціалізовані заклади охорони здоров’я отримали незалежність – управлінську та фінансову. Це одні з ключових результатів реалізації Програми медичних гарантій у 2020 році», — йдеться в повідомленні.

Попри пандемію COVID-19, у 2020 році понад 1600 спеціалізованих закладів охорони здоров’я уклали договір з НСЗУ. За перший рік дії Програми медичних гарантій, а це 3 квартали 2020 року та перший квартал 2021 року, НСЗУ виплатила їм понад 100 млрд грн.

«Ми бачимо за звітами від закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу, що у 4 кварталі 2020 року витрати на зарплати медичних працівників зросли у порівнянні з періодом другого та третього кварталів приблизно на 30%», — розповіли в НСЗУ.

Згідно з фінансовими звітами найвищі показники витрат на оплату праці лікаря у закладах:

  • офтальмологічних — понад 17 тис. грн
  • фтизіопульмонологічних — понад 15 тис. грн
  • наркологічних — 14 тис. грн
  • онкологічних — понад 13,5 тис. грн

На первинній ланці, за даними НСЗУ, середньомісячні витрати на оплату праці значно вищі і продовжували стабільно зростати у 2020 році.

За рік дії Програми медичних гарантій зросла і кількість лікарів. Медиків спеціалізованої медичної допомоги побільшало на понад 3 тис., а лікарів первинної ланки — на більше ніж пів тисячі. Про це свідчать дані електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше НСЗУ опублікувала буклет, що містить вимоги до пакетів медичних послуг Програми медичних гарантій на 2021 рік.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді