Пакетів медичної допомоги хворим на онкологію побільшає, а тарифи зростуть, — Степанов

Із ІІ кварталу 2021 року до двох наявних пакетів для надання медичної допомоги хворим на онкологію МОЗ і НСЗУ додадуть ще один. До того ж тарифи на них підвищать і продовжать застосовувати коригувальні коефіцієнти. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов

Як працювати за ПМГ — 2021

Упродовж 2020 року та І кварталу 2021 року Програма медичних гарантій передбачала два пакети для надання медичної допомоги хворим на онкологію, нагадав міністр. Це пакети:

  • Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей
  • Діагностика й радіологічне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей

✅✅✅ Передплатіть улюблений медичний журнал в редакції та отримайте подарунок

Пакетів медичної допомоги хворим на онкологію побільшає, а тарифи зростуть, — Степанов

У ІІ—ІV кварталі 2021 року наявний перелік пакетів планують розширити. Новий пакет матиме назву «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у амбулаторних та стаціонарних умовах».

Тарифи на зазначені пакети медичної допомоги Максим Степанов обіцяє підвищити та продовжити практику застосування коригувальних коефіцієнтів. Адже реальні тарифи дадуть змогу поступово переоснастити медичні заклади, які надають допомогу пацієнтам із злоякісними новоутвореннями.

✅✅✅ Облік ліків та медвиробів у закладах охорони здоров’я

Наприклад, нині тариф на медичні послуги з діагностики та хіміотерапевтичного лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей становить 17 843,96 грн на одну людину. Із 1 вересня 2020 року до тарифу застосовується коригувальний коефіцієнт за готовність лікувати онкологічні захворювання у дітей віком до 18 років, який становить 4,7. У ІІ—ІV кварталах 2021 року цей тариф дорівнюватиме 25 529 грн. До нього застосовуватимуться коригувальний коефіцієнт 3,555 за готовність надати медичні послуги пацієнтам до 18 років та коефіцієнт 0,970 — за готовність надати медичні послуги пацієнтам від 18 років і старшим.

Міністр нагадав, що нині на обліку в закладах охорони здоров’я України перебуває приблизно 1 млн пацієнтів з онкологічними захворюваннями. У 2019 році 35% усіх випадків злоякісних новоутворень були виявлені на 3—4 стадії захворювання.

Нагадаємо, раніше МОЗ анонсувало, що в рамках Нацстратегії з контролю онкозахворювань педіатрів навчатимуть дитячої онкології, а деякі спеціальності лікарів об’єднають.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді