Зеленський придумав програму «Здорова нація», яка має оздоровити українців

Президент України Володимир Зеленський ініціює розробку програми «Здорова нація». Вона передбачає рекомендації громадянам щодо того, як зміцнювати здоров’я, профілактувати захворювання та долати їхні наслідки. Ідея виникла з огляду на несприятливу епідеміологічну ситуацію, яку викликав коронавірус у світі. Про це Президент повідомив на селекторній нараді

Зміни в медичному законодавстві за жовтень

Здорова нація має стати національною ідеєю, переконаний Володимир Зеленський. Адже пандемія показала, що люди, які мають сильний імунітет і регулярно займаються спортом, легше переносять коронавірус та швидше одужують. Тому акцент потрібно робити на профілактиці, а не лише на лікуванні.

Зеленський придумав програму «Здорова нація», яка має оздоровити українців

✅✅✅ Підвищення кваліфікації молодших медичних сестер: приклад наказу

«Коли людина захворіє на COVID-19, лікарі їй прописують профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли не йдеться про обов’язкове лікування в лікарні й застосування антибіотиків. Тобто у більшості випадків COVID-19 потрібна самоізоляція та профілактичні ліки, які підтримують нормальний стан здоров’я людини», — сказав Володимир Зеленський.

На думку Президента, люди мають знати, як зміцнити свій організм, щоб він був готовий побороти вірус. Тому Володимир Зеленський висунув ідею створити програму «Здорова нація». У межах програми пропонує інформувати громадян про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про «Кошик здоров’я» —вітаміни, необхідні щоб підтримувати здоровий організм, зміцнювати імунітет тощо.

«Час займатися зарядкою чи тренуванням, пити вітаміни. Це час, коли можна зараз зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, покращити здоров’я нації», — наголосив Президент.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запропонував долучити до програми спортсменів, які перехворіли на COVID-19. Вони могли б розповісти людям про свій досвід боротьби з хворобою.

Представники Офісу Президента та КМУ найближчим часом мають напрацювати план розробки та втілення програми в життя.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський пообіцяв створити в Україні п’ять медичних містечок.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді