Зеленський пообіцяв створити в Україні п’ять медичних містечок

Влада має завдання створити п’ять медичних містечок по всій країні. І це завдання буде виконане. Про це під час робочої поїздки на Донеччину заявив Президент України Володимир Зеленський

Інфекційний контроль: як працювати за новими вимогами

Глава держави взяв участь у відкритті реконструйованого Обласного діагностичного центру з консультативною поліклінікою у м. Слов’янську. Там йому презентували і план будівництва обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську.

Зеленський пообіцяв створити в Україні п’ять медичних містечок

✅✅✅ Що думаєте про це? Напишіть під постом на сторінці «Медична справа» у Facebook

Майбутній заклад охорони здоров’я в Краматорську має стати флагманським проектом із будівництва п’яти медичних містечок в Україні. За прогнозами розробників, він зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн мешканців Донеччини, Луганщини та Харківщини.

У складі лікарні планують створити потужний консультативно-діагностичний підрозділ, розрахований на 600 відвідувань за зміну. Його оснастять високоточним медичним обладнанням.

У консультативному відділенні мають проводити експрес-діагностику найпоширеніших хвороб. Стаціонарну допомогу планують надавати у найрізноманітніших відділеннях.

✅✅✅ Оновлений клінічний маршрут пацієнта з COVID-19

Вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд грн. Загальний кошторис — 8 млрд грн. Старт будівництва запланований на І квартал 2021 року за наявності відповідного фінансування. Президент запевнив, що фінансування буде забезпечене.

«У нас є завдання — зробити п’ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо», — наголосив Володимир Зеленський.

Також глава держави підкреслив, що необхідно шукати й позабюджетні шляхи фінансування. Ліпше для будівництва всього містечка водночас, а не поступово, чергами протягом кількох років.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, що у деяких населених пунктах МОЗ готується розгортати мобільні госпіталі.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді