В НСЗУ нагадали, як звітувати про послуги пацієнтам із COVID-19 та нові апарати ШВЛ

До кожного 5 числа наступного місяця заклади охорони здоров’я повинні відзвітувати про попередній місяць, зокрема й про нововведені апарати ШВЛ. Робити це потрібно обов’язково, інакше заклад не отримає плату за Програмою медичних гарантій. Про це в НСЗУ повідомили під час щоденного брифінгу

Три доплати за лікування ковіду: кому і скільки

Вчасно поданий звіт за надану медичну допомогу — необхідна умова, щоб отримати оплату від НСЗУ за Програмою медичних гарантій. Дедлайн — кожне 5 число наступного місяця.

В НСЗУ нагадали, як звітувати про послуги пацієнтам із COVID-19 та нові апарати ШВЛ

▼▼▼ Скачайте зразок в журналі «Довідник головної медичної сестри»

У звіті про стаціонарне лікування пацієнтів із COVID-19 заклад має вказати інформацію, на основі якої сформують суму оплати. Якщо не подати звіт до потрібної дати, НСЗУ також не зможе провести оплату і для тих закладів регіону, які відзвітували вчасно.

«Без повної інформації фахівці НСЗУ не можуть розрахувати інтенсивність роботи на рівні області. А це один із компонентів, на основі якого формується оплата», — йдеться в повідомленні.

В НСЗУ підкреслили: ще один важливий чинник, який впливає на оплату і про який потрібно вказати у звітності, — це нововведені апарати ШВЛ.

«Зверніть увагу, після 5 числа наступного місяця сервіс звітності закривається і виправити помилки буде неможливо. Тож оплату за те, що надавач не вніс у звіт, він зможе отримати вже у наступному звітному періоді», — нагадали у відомстві.

В НСЗУ також представили відеоролик, у якому розповіли, як правильно звітувати за надання стаціонарної допомоги пацієнтам із COVID-19.

Нагадаємо, раніше в НСЗУ розповіли основні правила зі Стандарту медичної допомоги при коронавірусній хворобі, розробленого та затвердженого МОЗ.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
2149

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді