Уряд вирішить, чи створювати український центр трансплант-координації

Під час засідання медичної ради 15 вересня МОЗ висунуло ініціативу щодо створення в Україні центру трансплант-координації. Найближчим часом Уряд розгляне це питання

Чим керуватися: колдоговором чи Умовами оплати праці?

На засіданні обговорили «дорожню карту» розвитку системи трансплантації в Україні. Наразі МОЗ здійснює конкретні кроки щодо розвитку трансплантації не лише органів, але й кісткового мозку від національних донорів.

✅✅✅ Паліативна допомога: три зміни з нового наказу МОЗ

Уряд вирішить, чи створювати український центр трансплант-координації

Активну участь в цьому процесі беруть Київський обласний онкологічний диспансер, Київський міський центр трансплантації кісткового мозку та «Інститут патології крові та трансфузійної медицини» НАМН. До кінця року учасники пілотного проекту проведуть 84 аутологічні трансплантації кісткового мозку та 4 алогенні. В 2021 році планують провести 250—300 таких операцій.

Також МОЗ:

  • веде перемовини щодо впровадження програм стажування українських фахівців за кордоном
  • розглядає з НСЗУ можливість створення пакету медпослуг із супроводу пацієнтів після трансплантації

Максим Степанов:

«Зараз у БФ «Всеукраїнський реєстр донорів кісткового мозку» є 4 тисячі заявок від донорів. Дуже сподіваємося, що найближчим часом ми досягнемо показника 8—10 тисяч типувань, що дозволить нам говорити про перші неродинні трансплантації кісткового мозку, які будуть здійснені від українського донора».

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді