Три місяці роботи Програми медичних гарантій у цифрах

Розповімо, скільки договорів уклала НСЗУ з 1 квітня та скільки грошей отримали медзаклади за надані послуги

Як укладати контракти з керівниками ЗОЗ

Програма медичних гарантій з 1 квітня запрацювала в повному обсязі. НСЗУ уклала договори з 1658 медзакладами, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу, і виплатила їм за надання послуг пацієнтам у квітні — червні 14,5 млрд грн.

За Програмою медичних гарантій майже 1000 медзакладів отримали більше фінансування, ніж вони мали за державною субвенцією минулого року. А отже, вони мають можливість надавати пацієнтам більший обсяг медичних послуг, підвищувати якість цих послуг, збільшувати зарплати лікарям.

Три місяці роботи Програми медичних гарантій у цифрах

Щоб безоплатно отримати спеціалізовану медичну допомогу в цих медзакладах, пацієнту потрібно мати направлення свого або лікуючого лікаря, за винятком тих лікарів, до яких можна звернутись без направлення (гінеколог, фтизіатр, стоматолог, психіатр, нарколог).

На сьогодні лікарі вже виписали 2,2 млн електронних направлень на послуги за Програмою медичних гарантій. Третина з них вже виконані, тобто пацієнти отримали медичні послуги, на які їх направив лікар. Екстрену допомогу пацієнту нададуть без направлення чи декларації з лікарем.

У зв’язку з епідемією коронавірусу, НСЗУ в травні додатково законтрактувала медичні заклади на надання послуг пацієнтам, хворим на COVID-19 та з підозрою на нього. На сьогодні ці заклади отримали за надання допомоги пацієнтам у квітні — травні майже 1,7 млрд грн.

За матеріалами НСЗУ

Вища школа керівника медзакладу ► навчальні програми
Інформаційно-правова політика медзакладуАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування у сфері обігу підконтрольних речовинАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування медичної практикиАктивувати безплатний демодоступ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді