Скільки грошей виділили на зарплату медпрацівників

Щоб покрити дефіцит коштів у медзакладах, МОЗ та Мінфін перерозподілили кошти державної субвенції, яку планувалали виплатити у жовтні—грудні

Інформаційно-правова політика медзакладу ►►► ТЕСТ

Невдовзі близько 242 млн грн виділять на фінансування медзакладів, які недоотримали гроші у зв’язку зі стартом другого етапу медреформи. Зокрема, ці гроші підуть на на виплату зарплат медпрацівникам.

Скільки грошей виділили на зарплату медпрацівників

Заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова повідомила, ща гроші на доплати медикам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, виділені та вже надійшли у регіони:

«Для розрахунків МОЗ збирало інформацію з обласних департаментів охорони здоров’я про кількість медиків, які працюють з пацієнтами з коронавірусом. На основі цих даних були виділені кошти. Медична субвенція у розмірі 552,8 млн грн була перерахована на місця 16 квітня. Додатково ми зробили наближення з останнього кварталу 2020 року на квітень місяць у розмірі 241,8 млн грн. Ці кошти надійдуть в регіони сьогодні-завтра».

Світлана Шаталова нагадала, що далі послуги, що надали лікарні, оплачуватиме НСЗУ за новими пакетами медичних послуг:

«Хочу підкреслити, що у тарифи включені додаткові виплати працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300% заробітної плати, а також забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами. Наголошую, що це перший тариф, який відштовхувався від реальної потреби в фінансуванні під час лікування хворих за Національним стандартом лікування. Тариф, розрахований «знизу доверху».

Загалом на оплату послуг від НСЗУ лікарням, які лікують пацієнтів з коронавірусом виділено майже 15,8 млрд грн.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36960

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді