МОЗ планує три тури імунізації дітей в Україні проти поліомієліту

МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років

Міністерство охорони здоров’я планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до десяти років.

Таке рішення створеного в Міністерстві охорони здоров'я Оперативного штабу з питань реагування на спалах поліомієліту в Україні, базоване на рекомендаціях ВООЗ, озвучив під час прес-конференції заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ.

Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ наголосив, що в Україні не виявлено нових випадків поліомієліту, проте ситуація залишається небезпечною, бо факти свідчать про те, що вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх двох років. Через низький рівень імунізації від поліомієліту, мають бути вжиті кардинальні і дуже оперативні заходи.

Перший раунд буде проводитися поетапно: починаючи з Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, щоб протягом двох тижнів охопити всю Україну. Імунізація має бути спрямована на покриття 95% дітей.

Усі регіональні управління охорони здоров’я отримають вакцину і затверджений план екстреної імунізації з роз’ясненнями, аби мати засоби та повну інформацію для проведення необхідних заходів у боротьбі з поліомієлітом в Україні.

Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ нагадав: до того як вакцина, що знаходиться на складах державного підприємства «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров'я України, буде розвезена в медичні заклади по всій країні, регіони мають використати ще 60 тисяч доз залишків вакцини проти поліомієліту.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді