Вакцинацію проти поліомієліту може бути продовжено

Міністерство охорони здоров’я України, Всесвітня організація охорони здоров’я та ЮНІСЕФ закликають продовжувати вакцинувати від поліомієліту дітей в Україні.

Під час звітування про результати трьох раундів вакцинації заступник Міністра охорони здоров’я Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ розповів, як мають вчинити батьки дітей, що ще не були вакциновані. За його словами, кожна дитина повинна отримати три дози вакцини проти поліомієліту. До того ж спочатку вакцинувати потрібно вакциною ІПВ, а через 2 тижні — ОПВ. Лише такими діями можливо зупинити циркуляцію поліовірусу та забезпечити колективний імунітет.

Наявний рівень вакцинації в країні є недостатнім, необхідно охопити 95% дітей. За результатами першого туру імунізації вдалося провакцинувати 65,7% дітей, протягом другого — 75,1%, протягом третього — 81,7% від запланованої кількості.

З середини квітня 2016 року усі країни світу, у тому числі й Україна, мають перейти на використання бівалентної вакцини ОПВ проти поліомієліту. Міністерство охорони здоров’я України разом з представниками міжнародних організацій розробляє план переходу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді