Донеччина отримала реагенти для очищення води і ліки від Швейцарії

Відділ гуманітарної допомоги уряду Швейцарської Конфедерації направив до Донецької області гуманітарний вантаж з медикаментами та реагентами для очищення води загальним обсягом 505 тонн. Вартість цінного вантажу становить близько 1 млн. доларів США

Геннадій ЗУБКО, віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, повідомив, що відділ гуманітарної допомоги уряду Швейцарської Конфедерації направив до Донецької області гуманітарний вантаж з медикаментами та реагентами для очищення води загальним обсягом 505 тонн. Вартість цінного вантажу становить близько 1 млн. доларів США. За його словами, 31 вантажівка доставила вантаж у Красноармійськ, Маріуполь та Донецьк по обидві сторони лінії розмежування.

Комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу» в рамках гуманітарної допомоги отримала необхідні хімічні реагенти: сульфат алюмінію, гіпохлорит кальцію та хлорне вапно для дезінфекції питної води для місцевого населення по обидві сторони лінії розмежування.

Чотири лікарні у Донецьку забезпечено реагентами для проведення лабораторних аналізів, цитостатичними препаратами та іншими медичними матеріалами. Незабаром дві лікарні у Дніпропетровську приймуть аналогічний вантаж.

Доставку гуманітарного вантажу було організовано за активної підтримки української влади. Важливу логістичну допомогу в процесі підготовки гуманітарної місії було надано Представництвом Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП/OCHA) та іншими міжнародними організаціями-партнерами. Доставку вантажу здійснювала команда експертів Відділу гуманітарної допомоги Швейцарії за підтримки Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні та Швейцарського бюро співробітництва.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Україна та Швейцарія вже тривалий час співпрацюють у напрямку надання гуманітарної допомоги і висловив подяку партнерам.

Зазначається, що у травні та червні 2015 року за підтримки уряду на підконтрольних і неконтрольованих територіях Швейцарія вже здійснила декілька гуманітарних місій, з якими до Красноармійська та Донецька  доставили 740 тонн хімічних речовин для очищення води, а також медичні матеріали п’ятьом лікарням, завдяки чому у Донецьку вдалося забезпечити хіміотерапію для кількох сотень хворих на рак пацієнтів, а у Дніпропетровську — здійснити регулярне очищення крові (гемодіалізу) для пацієнтів з нирковою недостатністю.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді