Посол Великобританії в Україні Джудіт ГОФ підтримала здійснення реформ та захист населення від інфекційних хвороб

Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ 26 жовтня провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт ГОФ, яка висловила Міністрові підтримку в питанні ухвалення законопроектів Міністерства

Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ 26 жовтня провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт ГОФ.

Міністр охорони здоров’я та Посол Великої Британії обговорили перебіг впровадження реформи медичної галузі в Україні. Пані ГОФ висловила підтримку Олександру КВІТАШВІЛІ в питанні необхідності ухвалення законопроектів, підготовлених Міністерством охорони здоров’я.

Маються на увазі законопроекти Міністерства охорони здоров’я, які не отримали підтримку профільного Комітету ВР: що покликані змінити принцип господарської діяльності медичних закладів і передбачають їхню автономність: можливість мати рахунки в банках та вільно розпоряджатися власним бюджетом, а також можливість легально отримувати кошти від фізичних та юридичних осіб.

Посол Великобританії схвалила рішучі кроки Міністерства щодо проведення програми додаткової імунізації проти поліомієліту. В усіх областях України розпочато перший тур трираундової вакцинації, процес контрольований Міністром охорони здоров’я та його заступниками.

Також на зустрічі обговорювались міжнародні закупівлі. Пані ГОФ схвально оцінила ініціативу Міністерства охорони здоров’я передачі частини державних закупівель міжнародним організаціям. Наразі в Міністерстві охорони здоров’я планується підписання Договору з Програмою Розвитку ООН (ПРООН) та консультаційне засідання за участю закупівельного агентства Crown Agents.

Раніше Міністерством був підписаний Меморандум про надання послуг із закупівлі з дитячим фондом ЮНІСЕФ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді