Відомі імена медиків, які отримали Орден Святого Пантелеймона

В середу, 9 серпня, відбулося урочисте вручення Ордена Святого Пантелеймона.

Нагороду вручали в 5 номінаціях:

«Кращий лікар»Михайло Каштальян, доктор медичних наук, завідувач кафедри загальної хірургії та воєнної медицини Одеського національного медичного університету.В 2014 році він відповідав за розгортання військових госпіталів в зоні АТО. Також першим в польових умовах запропонував використання ендоскопічної апаратури та самостійно проводив операції.

«Кращий медик» — Мирослава Савчак, фельдшер пункту екстреної медичної допомоги з Львівської області.   В 2015 році взяла відпустку та добровольцем поїхала в АТО, де працювала в Першій медичній роті. Пізніше була мобілізована та служила в батальйоні імені генерала Кульчицького.

«Новатор охорони здоров‘я» Сергій Слісаренко, доктор медичних наук, керівник Дніпропетровського центру термічної травми і пластичної хірургії. Більше 30 років він оперує пацієнтів з множинними опіковими травмами, за час АТО в його відділенні надавали медичну допомогу більше 400 бійців з опіками тіла.  

 «Міжнародна співпраця в охороні здоров’я» – Хубертус фон Фос, педіатр з німеччини, керівник Мюнхенського дитячого реабілітаційного центру. За його підтримки в Україні були створені більше 100 реабілітаційних центрів для дітей з ураженнями нервової системи, в яких  пройшли лікування і реабілітацію більше 20 тисяч маленьких пацієнтів. За 25 років співпраці педіатра з Україною були реалізовані медичні проекти спільною вартістю 25 млрд. євро.

Пам’ятний знак  в номінації «Служіння суспільству» посмертно присуджений санінструктору  80-ї окремої десантно-штурмової бригади, кіборгу Ігорю Зіничу. Він провів в Донецькому аеропорту рекордні 34 дні, облаштував в підвалах терміналу медпункт, де надавав медичну допомогу пораненим. Був поранений, але відмовився від ротації. Загинув 20 січня 2015 під завалами термінала Донецького аеропорту. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді