«Сучасні тенденції в інтенсивній терапії передчасно народжених дітей»: семінар для неонатологів

Про що говорили українські лікарі-неонатологи у Києві 9 та 10 листопада під час семінару «Сучасні тенденції в інтенсивній терапії передчасно народжених дітей» 

У Києві 9 та 10 листопада в рамках програми «Колиска надії», що має на меті ознайомлення українських неонатологів з новими методами виходжування передчасно народжених дітей, пройшов семінар «Сучасні тенденції в інтенсивній терапії передчасно народжених дітей». В ньому взяли участь 70 лікарів відділень інтенсивної терапії новонароджених з усіх регіонів України, а також провідні іноземні фахівці в галузі неонатології з США, Франції, Польщі та Німеччини..

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ під час свого виступу зазначив: «В Україні медицина материнства і дитинства стоїть на рівні європейської. І це єдина сфера, де ми змогли добитися успіхів, динаміка розвитку дуже позитивна. Тут працюють справжні професіонали, але організація медицини загалом — хибна. Завдання держави — надати змогу усім фахівцям медичної галузі працювати вільно, відкрито, і отримувати легальний прибуток за свою працю». Він також запевнив присутніх, що Міністерство 26 листопада у Верховній Раді представить законопроекти щодо зміни системи фінансування лікарських закладі.

Учасники обговорили:

  • надання медичної допомоги передчасно народженим дітям;
  • особливості застосування різних видів дихальної підтримки пацієнтів;
  • лікування деяких захворювань;
  • катамнестичне спостереження передчасно народжених дітей.

Було проведено аналіз деяких клінічних випадків лікування недоношених новонароджених.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді