Освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих»

Щороку 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом. Завданням виокремлення такої дати є підвищення обізнаності суспільства про проблему діабету та підтримка людей, що живуть з цією хворобою. Асоціація дитячих ендокринологів України створила освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих»

Щороку 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом. Завданням виокремлення такої дати є підвищення обізнаності суспільства про проблему діабету та підтримка людей, що живуть з цією хворобою. Асоціація дитячих ендокринологів України за підтримки Міністерства охорони здоров’я України підготувала освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих».

Мультфільм створений на основі робіт, що надійшли на Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом протягом 2010-2014 років. Це історія маленької дівчинки, у якої діагностували діабет, але яка не відмовляється від своєї мрії, знаходить мужність контролювати хворобу.

Фільм підіймає актуальні для українського суспільства проблеми ранньої діагностики та лікування діабету. У доступній формі зображені симптоми діабету I типу, за наявністю яких необхідно терміново звернутися до лікаря, особливості життя з діабетом та фактори ризику виникнення діабету II типу у дорослих.

Діабет — це не вирок, а спосіб життя, не привід відмовлятись від своїх мрій та прагнень. За умови належного лікування та правильного самоконтролю люди з цим захворюванням можуть жити повноцінно.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді