Скасування наказу МОЗ № 33 не вплине на формування бюджетів лікарень

За словами заступника міністра охорони здоров’я Павла КОВТОНЮКА, скасування 33-го наказу («Про примірні штатні нормативи закладів охорони здоров’я») ніяким чином не вплине на формування бюджетів лікарень, оскільки існують нормативні акти вищого порядку, які регламентують бюджетування.

«Є постанова Кабінету міністрів № 228, яка регламентує формування бюджетів. Тут важливо зрозуміти: штатний розпис медичного закладу не повинен аргументуватися ліжками, він повинен аргументуватись обсягом медичної допомоги. А якщо лікарня має реальних пацієнтів, вона легко обґрунтує свій бюджет і свій штатний розпис», — наголосив П. КОВТОНЮК.

Також замісник міністра зазначив, що МОЗ планує налагодити ефективну систему моніторингу роботи медичних закладів: «Ми відходимо від наказів і переходимо до моніторингу. Після аналізу роботи лікарень, ми надаватимемо рекомендації у разі проблемних питань».

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізація медичних працівників — 2024: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Як відбувається мобілізація медиків, зокрема жінок-медиків, як діяти після отримання повістки та хто не може бути мобілізованим. Читайте про це в статті
372221

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
39363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді