Скасування наказу МОЗ № 33 не вплине на формування бюджетів лікарень

За словами заступника міністра охорони здоров’я Павла КОВТОНЮКА, скасування 33-го наказу («Про примірні штатні нормативи закладів охорони здоров’я») ніяким чином не вплине на формування бюджетів лікарень, оскільки існують нормативні акти вищого порядку, які регламентують бюджетування.

«Є постанова Кабінету міністрів № 228, яка регламентує формування бюджетів. Тут важливо зрозуміти: штатний розпис медичного закладу не повинен аргументуватися ліжками, він повинен аргументуватись обсягом медичної допомоги. А якщо лікарня має реальних пацієнтів, вона легко обґрунтує свій бюджет і свій штатний розпис», — наголосив П. КОВТОНЮК.

Також замісник міністра зазначив, що МОЗ планує налагодити ефективну систему моніторингу роботи медичних закладів: «Ми відходимо від наказів і переходимо до моніторингу. Після аналізу роботи лікарень, ми надаватимемо рекомендації у разі проблемних питань».

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36962

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92359

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді