Усі обласні та районні лікарні забезпечені вакциною проти сказу — Уляна СУПРУН

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна СУПРУН на своїй сторінці у Facebook зазначила, що в Україні є достатня кількість вакцини для профілактики сказу.

Після дворічного дефіциту антирабічної вакцини за кошти державного бюджету закуплено вакцину Рабіпур, 91 390 доз якої вже розвезено по всіх регіонах.

Для постконтактної профілактики сказу проводять 6 щеплень вакциною, що містить фіксований вірус.

Очільниця МОЗ наголосила, що нині антирабічна вакцина, яка є єдиним способом вберегтися від сказу, є в усіх обласних та районних лікарнях.

«Якщо вас чи когось з ваших близьких вкусила тварина, обов’язково зверніться до найближчої лікарні. Лікування безкоштовне. У разі, якщо вам відмовляють в наданні належної медичної допомоги, звертайтесь на гарячу лінію МОЗ: 0-800-801-333», — написала пані СУПРУН.

Безперервний професійний розвиток медичних сестер у 2024 році

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати роботу сімейного лікаря

19 травня відзначаємо Всесвітній день сімейного лікаря. Тож з’ясуймо, які вимоги нині висуває законодавство до роботи лікарів первинної ланки медичної допомоги
15661

Як оформити відмову пацієнта від щеплення

Законодавство дозволяє громадянам відмовлятися від щеплень. Однак відмова від вакцинації має бути обдуманою та виваженою, а медичний персонал повинен володіти процедурою оформлення відповідних документів
77294

Права пацієнтів: види та відповідальність за недотримання

Дотримання прав і свобод людини та громадянина в сфері охорони здоров'я є одним з основних принципів охорони здоров'я в нашій країні. Які права пацієнтів згідно із законодавством України та хто відповідальний за захист прав пацієнтів?
7861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді