МОЗ про порядок отримання бланків лікарняних листів приватними медичними закладами

Видача бланків лікарняних листів приватним медичним закладам та лікарям-підприємцям, які мають право видавати такі бланки, здійснюється у порядку централізованого постачання відповідно до заявленої потреби після виплати у державний бюджет вартості бланків. Про це йдеться у наказі МОЗ України від 12.04.2016 № 345.

Листки непрацездатності, а саме їх бланки, видає керівник структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської міської державних адміністрацій.

Керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров'я повинні забезпечити приватні медзаклади та лікарів-підприємців інформацією про терміни подання обґрунтованих розрахунків у потребі в бланках листків тимчасової непрацездатності та надати зведену по регіону інформацію до МОЗ.

Нагадаємо, що в березні цього року розпочато процедуру тендерних закупівель бланків листків тимчасової непрацездатності на 2016 рік. Після завершення тендерної процедури та виготовлення бланків вони будуть направлені в регіони відповідно до поданих заявок.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір про надання стоматологічних послуг: як оформити

Зазвичай взаємовідносини приватного стоматологічного закладу або ж стоматолога, що здійснює приватну практику, та пацієнта врегульовують шляхом укладання договору надання стоматологічних послуг. З'ясуйте, як укласти договір, та скачайте зразок договору про надання стоматологічних послуг
8474

Як залучити пацієнтів у медзаклад: 6 способів

Аби інформувати населення про медичні послуги, які надає ваш заклад, і заодно проводити профілактику захворювань, скористайтеся запропонованими заходами. Вони потребують мінімум ресурсів, зате можуть залучити до вашого закладу багато нових пацієнтів.
1304

Приватні медзаклади та НСЗУ: як взаємодіяти?

Первинну медичну допомогу пацієнтам можуть надавати не лише фахівці комунальних некомерційних підприємств (КНП), власниками яких є певні територіальні громади та фізичні особи-підприємці. Приватні медичні заклади, з моменту підписання договору з НСЗУ, також мають право надавати первинну меддопомогу в межах програми медичних гарантій.
1244

Медична допомога від ФОП – нові умови

Читайте вимоги законодавства до фізичної особи-підприємця, який збирається надавати медичні послуги в межах програми державних гарантій.
3360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді