Вітаємо медичних сестер із професійним святом!

Любі медичні сестри!

З нагоди Вашого професійного свята — Всесвітнього дня медичних сестер — прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за нелегку працю, самовіддане служіння людям, доброту та милосердя.

Ваша професія — копітка та благородна місія, яка вимагає великої відповідальності, високого професіоналізму, терпіння та співпереживання. Тому нехай усе добро, зроблене Вами для людей, повертається сторицею!

Міцного здоров’я Вам, благополуччя і миру, натхнення та оптимізму, успіхів і нових звершень!

  • Щороку 12 травня, у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл (1820-1910), відзначають Всесвітній день медичних сестер. За історичними довідками, під час Кримської війни Ф. Найтінгейл організувала у Туреччині догляд за пораненими солдатами союзників. Пізніше вона заснувала перші курси сестер милосердя в Англії. Сьогодні Ф. Найтінгейл відома як фундатор професії медичних сестер та ініціатор реформи шпиталів. Офіційно Всесвітній день медичних сестер встановлено у 1971 році Міжнародною радою медсестер. В Україні свято відзначають з 1997 року за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Асоціації медичних сестер України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді