З понеділка розпочнеться другий раунд імунізації проти поліомієліту

Сьогодні, 27 листопада, була проведена селекторна нарада з обласними та районними структурними підрозділами з питань охорони здоров’я для визначення стану готовності лікувально-профілактичних закладів усіх рівнів до проведення другого раунду імунізації дитячого населення проти поліомієліту

Сьогодні, 27 листопада, була проведена селекторна нарада з обласними та районними структурними підрозділами з питань охорони здоров’я для визначення стану готовності лікувально-профілактичних закладів усіх рівнів до проведення другого раунду імунізації дитячого населення проти поліомієліту.

Другий раунд імунізації буде проходити протягом двох тижнів: з 30 листопада до 13 грудня 2015 року.

У першому раунді щепленнями було охоплено близько 65% запланованого обсягу дітей.

Завдання перед другим раундом:

  • узгодження статистично визначенихі показники цільових груп і кількості визначених категорій дітей для проведення вакцинації;
  • визначення відповідальних на місцях за доставку та наявність вакцин в усіх лікувально-профілактичних закладах;
  • дотримання визначеного переліку протипоказань до проведення вакцинації;
  • посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед медичних працівників і батьків;
  • координація більш чіткої взаємодії із органами освіти.

Відповідно до Рекомендацій щодо проведення вакцинації проти поліомієліту вакциною ОПВ, заклади охорони здоров’я мають переглядати та оновлювати список дітей цільової вікової групи на відповідній адміністративній території, а також переглядати тимчасові протипоказання до проведення вакцинації.

До плану вакцинації в рамках раундів вакцинації ОПВ включаються всі діти відповідних вікових категорій незалежно від протипоказань до вакцинації ІПВ/ОПВ. У другому турі слід звернути увагу на тих дітей, які не були вакциновані в першому через тимчасові протипоказання.

Вакцинації ОПВ підлягають усі діти, яким на момент початку туру виповнилося 2 місяці, в т.ч. щеплені від поліомієліту за віком раніше та з порушенням календаря щеплень.

Усі регіони готові до проведення другого туру імунізації проти поліомієліту: усі заклади охорони здоров’я забезпечені необхідною кількістю доз вакцин ОПВ відповідно потреб, медичні працівники ознайомлені з Рекомендаціями, наданими Міністерством охорони здоров’я України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді