Лікарські асоціації і товариства об’єдналися у Національну лікарську раду

Лікарські асоціації і товариства України прийняли рішення об’єднатися у Національну лікарську раду з метою забезпечення автономії у питаннях щодо ліків та розвитку професійного самоврядування

Лікарські асоціації і товариства України прийняли рішення об’єднатися у Національну лікарську раду (далі — НЛР) з метою забезпечення автономії у питаннях щодо ліків та розвитку професійного самоврядування.

Олег МУСІЙ, заступник голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, повідомив, що у понеділок, 23 листопада, на зборах представників лікарських асоціацій і товариств були підписані установчі документи нового об’єднання: установчий договір НЛР, положення про НЛР та декларацію про основні напрямки його діяльності.

Головою президії НЛР обраний Мирон УГРІН (Асоціація стоматологів України), першим заступником — Лариса МАТЮХА (Українська асоціація сімейних лікарів), другим заступником — Віктор СТЕПАНЕНКО (Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів), відповідальним секретарем — Богдан БОЖУК (Українська асоціація лікарів-психологів).

У компетенції НЛР знаходитимуться загальні питання лікарської діяльності і лікарської практики, які потребують вирішення на рівні лікарського самоврядування або на рівні законодавчих та виконавчих державних органів.

НЛР має намір сприяти ухваленню закону про лікарське самоврядування і створення відповідно до цього закону Українського лікарського товариства як самоврядної національної організації лікарів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді