Кабмін затвердив формування фонду оплати праці медичних працівників

Порядок визначає механізм формування фонду оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок формування фонду оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я, постановою від 20.05.2013 № 395.

Згаданий Порядок визначає механізм формування фонду оплати праці лікарів загальної практики — сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів, дільничних лікарів-терапевтів, лікарів іншої спеціалізації, молодших спеціалістів з медичною освітою, у тому числі фельдшерів, які обслуговують населення, що закріплене за певним закладом охорони здоров’я, а також інших медичних працівників, які надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я.

Фонд оплати праці буде вираховуватися залежно від кількості закріпленого населення та нормативів навантаження на медичних працівників. Норма навантаження для:

  • Лікаря загальної практики — сімейного лікаря — 1500 чоловік у містах, 1200 у сільській місцевості
  • Медичної сестри загальної практики — сімейної медицини (фельдшери) — 750 чоловік у містах, 600 у сільській місцевості
  • Дільничного лікаря-терапевта — 1800 чоловік
  • Дільничної медичної сестри дільничного лікаря-тервпевта — 900 чоловік
  • Дільничного лікаря-педіатра  — 800 чоловік
  • Дільничної медичної сестри дільничного лікаря-педіатра — 400 чоловік

Окрім цього, у новій редакції викладений Порядок встановлення надбавок за обсяг та якість виконаної роботи працівниками, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я. Зокрема, встановлено, що розміри надбавок за обсяг і якість виконаної роботи змінюються одночасно з підвищенням заробітної плати і нараховуються щомісяця залежно від результатів роботи за попередній місяць.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді