У Дніпропетровську близько 2 тисяч медичних працівників зі всієї області взяли участь в «Естафеті здоров’я»

10 червня 2013 року відбулася спортивна акція, присвячена Дню медичного працівника. Цього разу 12 команд з лікувально-профілактичних закладів області змагалися у забігу під гаслом «Медики за здоровий спосіб життя».

В «Естафеті здоров’я» взяли участь 80 медичних працівників, ще близько 1900 медиків вітали своїх колег на декількох етапах естафети. Учасників супроводжувала команда велосипедистів. Після завершення естафети розпочалися конкурси для лікарів, під час яких вони продемонстрували свою професійну майстерність.

Учасників та гостей акції «Естафета здоров’я» привітав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій КРУПСЬКИЙ, який у своєму виступі підкреслив нагальність для Дніпропетровщини ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, які визначають поліпшення якості надання медичних послуг одним з пріоритетних напрямків державної політики.

«Зокрема, для цього в Дніпропетровській області була розпочата модернізація охорони здоров’я, у межах якої вже закуплено безпрецедентну кількість медичного обладнання та автотранспорту, збільшилася зарплата медпрацівників, проводяться ремонти в амбулаторіях. Це вже дало помітні результати у поліпшенні якості медичної допомоги, ― підкреслив він. ― Разом із цим, захворювання можна попереджати, дотримуючись здорового способу життя та займаючись спортом. Про це сьогодні нагадали мешканцям області самі лікарі, але не сухими настановами, а власним прикладом».

Також в межах акції на площі перед Театром опери та балету всі бажаючі мали можливість швидко та безкоштовно виміряти артеріальний тиск, глюкозу крові, внутрішньоочний тиск, масу тіла, пройти флюорографічні обстеження, дерматоскопію, обстеження на ВІЛ-інфекцію. Крім того, проводилися безкоштовні ультразвукові дослідження у дітей. Тим людям, результати обстежень яких показували відхилення від норми, лікарі надавали консультацію та направляли до медичних закладів області для подальшої діагностики та лікування.

Головна мета події — популяризація активного способу життя. Директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина ГІНЗБУРГ зазначила, що захід «Естафета здоров’я», який проводиться вже п’ятий рік поспіль, з кожним разом заохочує все більше мешканців області до занять спортом, правильного харчування та здорових звичок.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді