За минулий тиждень МОЗ здійснило поставку лікарських засобів на суму 130 мільйонів гривень

Міністерство охорони здоров’я України прискорює поставки лікарських засобів. Лише за останній тиждень було поставлено препаратів для забезпечення закладів охорони здоров’я на суму понад 130 мільйонів гривень.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) прискорює поставки лікарських засобів. Лише за останній тиждень було поставлено препаратів для забезпечення закладів охорони здоров’я на суму понад 130 мільйонів гривень. За поточний рік це максимальний тижневий обсяг поставки.

Протягом минулого тижня були максимально поставлені імунобіологічні препаратилікарські засоби для онкохворих дітей, а також дітей хворих на гемофілію. Крім цього були завершені поставки лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань.

Вакцини  «Тримовакс», «Пентаксим», «ОПВ» були поставлені на загальну суму понад 35 мільйонів гривень. Для онкохворих дітей були закуплені препарати  «Ацикловір» та «Мікафунгін», а також низка лабораторних реагентів.

Для дітей, хворих на гемофілію, були поставлені фактори коагуляції крові – VIIIрекомбінантний, плазмовий і фактор Віллебранда людини, а також антиінгібіторний коагулянтний комплекс. Дорослі хворі отримають антиінгібіторний коагуляційний комплекс. Такуж були закуплені такі вакцини як «Бендамустин» і «Бортезоміб», «Соматропін», «Еверолімус», «Такролімус», «Мікофенолова кислота та її солі» тощо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді