На повторну госпіталізацію пацієнтів США витрачає 26 мільярдів доларів

За результатами дослідження вчених з Єльської медичної школи (Yale School of Medicine) близько 40% пацієнтів потрапляють до лікарні повторно через нерозуміння рекомендацій лікаря.

Американські медичні працівники мають намір зменшити кількість повторних госпіталізацій. За статистикою 96% виписаних із лікарні літніх пацієнтів  стверджують, що знають причину госпіталізації та чітко розуміють усі вказівки лікаря (у опитуванні брали участь 400 осіб). Проте на практиці лише 60% пацієнтів знають, що їм слід робити для підтримання свого здоров’я.

За результатами дослідження вчених з Єльської медичної школи (Yale School of Medicine) саме через таке нерозуміння люди частіше всього потрапляють до лікарні повторно, що завдає помітний удар по державному бюджету США.  

За офіційними даними, витрати на повторну госпіталізацію пацієнтів, які отримують медичне обслуговування в рамках Medicare (соціальної державної програми, надає медичну страховку американцям старше 65 років, людям з обмеженими можливостями, пацієнтам, що страждають на хворобу Лу Геріга або хворим з термінальною стадією ниркової недостатності) коштує державі 26 мільярдів доларів. Якби пацієнти правильно розуміли та дотримувались вказівок лікарів, то це дозволило б заощадити близько 17 мільярдів доларів.

На сьогодні медичні працівники намагаються знайти шляхи вирішення цієї проблеми, щоб скоротити витрати на охорону здоров’я.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді