Система комбустіологічної допомоги в Україні: нові нормативні документи

Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про систему комбустіологічної допомоги в Україні» від 30.09.2013 № 838.

26 листопада 2013 року Міністерство Юстиції України за № 2026/24558 зареєструвало наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про систему комбустіологічної допомоги в Україні» від 30.09.2013 № 838.

Наказом затверджені:

  1. Положення про систему комбустіологічної допомоги в Україні, що додається;
  2. Положення про Центр термічної травми та пластичної хірургії, що додається;
  3. Положення про опікове відділення, що додається;
  4. Порядок надання медичної допомоги хворим з опіками, що додається;
  5. Порядок диспансеризації та реабілітації хворих з опіками та їх наслідками, що додається.

Зокрема, у Положенні про систему  комбустіологічної допомоги в Україні зазначається, що система комбустіологічної допомоги (далі — система) передбачає механізм взаємодії закладів охорони здоров’я з надання комбустіологічної допомоги населенню України.

Складовими системи є регіональні центри термічної травми та пластичної хірургії, опікові відділення обласних (міських, районних) лікарень, хірургічні відділення (кабінети) та долікарські кабінети міських, районних лікарень, амбулаторії сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські пункти тощо.

Положення про систему комбустіологічної допомоги в Україні доповнене Класифікацією опікових ран за глибиною ураження.

Окремо затверджено Положення про опікове відділення, у якому детально розписано завдання, функції  та структура такого відділення.

У затвердженому Порядку надання медичної допомоги хворим з опіками визначається механізм надання медичної допомоги хворим з опіками, який складається з чотирьох етапів. Цей Порядок стосується організації роботи при наданні екстреної, первинної медичної допомоги, вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Організація роботи при наданні вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги регламентується Порядком диспансеризації та реабілітації хворих з опіками та їх наслідками.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді