Затверджено порядок видачі висновку про наявність хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків

Механізм видачі висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України  від 18.11.2013 № 981 затверджено Порядок видачі висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків.

Порядок визначає механізм видачі висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків (далі ― Висновок лікарсько-консультативної комісії). Склад лікарсько-консультативної комісії  закладу охорони здоров’я за місцем проживання (перебування) батька, матері дитини затверджується керівником закладу охорони здоров’я. У роботі комісії щодо видачі Висновку лікарсько-консультативної комісії можуть брати участь, за згодою, представники органів опіки та піклування. Підставою для видачі Висновку лікарсько-консультативної комісії є наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби з обмеженням життєдіяльності:

  • повна нездатність до самообслуговування;
  • повна залежність від інших осіб (необхідність постійного стороннього нагляду, догляду або допомоги).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді