Проведено першу в світі операцію з імплантації повністю автономного штучного серця

Новітня модель штучного серця не вимагає регулювання функціонування ззовні при зміні інтенсивності фізичного навантаження людини і працює практично так само, як і біологічне.

У Франції проведено першу в світі операцію з імплантації повністю автономного штучного серця нової конструкції. Цей унікальний пристрій був розроблений французькою компанією «Кармат» (Carmat).

Нове серце відрізняється від інших моделей штучних сердець тим, що не вимагає регулювання функціонування ззовні при зміні інтенсивності фізичного навантаження людини і працює практично так само, як і біологічне.

Хірургічна операція була проведена групою фахівців під керівництвом відомого кардіохірурга, засновника компанії «Кармат» Алена КАРПАНТЬЄ (Alain Carpentier) в паризькому госпіталі імені Жоржа Помпіду.  Прооперований пацієнт страждав гострою формою серцевої недостатності,  що створювала реальну загрозу для його життя. Зараз пацієнт перебуває в реанімації і стан його, як свідчать лікарі, стабільний.

За словами співкерівника «Кармату» Філіпа ПУЛЕТТИ, розробка унікального пристрою тривала близько двадцяти років. На сьогодні ціна нової моделі штучного серця дорівнює приблизно 80 тисячам євро. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді