На початку березня пройдуть всеукраїнські дні захисту від атопічного дерматиту

Національні дні захисту від атопічного дерматиту триватимуть з 3 по 7 березня за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, НМАПО ім. Шупика, ГО «Українська академія дерматовенерології».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України в усіх областях України протягом тижня будуть проведені освітньо-профілактичні заходи, метою яких є підвищення освіченості хворих та їхніх рідних щодо профілактики й ефективного лікування атопічного дерматиту. Серед лікарів безкоштовно розповсюджуватиметься видання «Адаптовані клінічні настанови з діагностики, профілактики та лікування атопічного дерматиту», серед пацієнтів ― видання «Атопічний дерматит. Поради батькам». По всім закладам охорони здоров’я розповсюджуватимуть плакати, інформаційні матеріали тощо.

Зокрема, 4 березня 2014 року у Великому конференц-залі Національної академії наук України відбудеться Всеукраїнський онлайн-семінар «Актуальні питання профілактики та лікування атопічного дерматиту». Свій досвід і погляд на проблеми атопічного дерматиту представлять Олександр ЛІТУС, Валентина ЧОП’ЯК, Лідія КАЛЮЖНА, Тетяна ПРОЦЕНКО, Віктор ЛІТУС, Павло ЧЕРНИШОВ та інші фахівці у галузі дерматовенерологічних та алергічних захворювань. Виступи доповідачів із подальшим обговоренням проблемних питань захворювання, в якому візьмуть участь експерти з атопічного дерматиту, супроводжуватимуться онлайн-трансляцією у всі регіони України.

Олександр ЛІТУС — головний дерматовенеролог Міністерства охорони здоров’я України і за сумісництвом один із організаторів проекту ― наголосив на тому, що профілактичні дії в боротьбі з атопічним дерматитом є дуже важливим чинником і на сьогоднішні у світі є достатня кількість методик лікування, що можуть полегшити життя хворих, і більшість медиків вже володіє ними, тому потрібно активніше інформувати про них суспільство.

Також під час акції разом з дерматовенерологами працюватимуть алергологи та педіатри.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді