Нова політика Міністерства охорони здоров’я України: прозорість у діяльності відомства, чесність і професійне виконання своїх обов’язків

«Міністр є політичною фігурою і більшою мірою буде займатися політичною складовою діяльності відомства. Виконанням же основної поточної роботи займатимуться заступники, керівник апарату», – заявив Олег МУСІЙ. За його визначенням, нова політика Міністерства охорони здоров'я України – це прозорість у діяльності відомства, чесність і професійне виконання своїх обов’язків.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України сьогодні під час представлення апарату відомства новопризначений міністр охорони здоров’я Олег МУСІЙ наголосив, що перед ним стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново розв’язувати, оскільки ситуація в країні з економікою, та й з охороною здоров’я, залишає бажати кращого.

Він також переконаний, що потрібно здійснити низку організаційних заходів, аби Міністерство охорони здоров’я України  ефективно працювало. Головною метою на сьогодні Олег МУСІЙ назвав збереження і забезпечення здоров’я української нації.

Також новообраний високопосадовець підкреслив, що, попри заяви політиків, реформу охорони здоров’я ніхто зупиняти не буде. А триватиме реформа після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження. На думку урядовця, необхідно з’ясувати, чим не задоволене населення. «Міністерство буде працювати за запитом людей і реагувати на запит людей, а не на запит чиновництва чи Кабінету Міністрів України», ― запевнив він.

Олег МУСІЙ також  зазначив, що у Міністерстві охорони здоров’я України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена так звана народна люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів України. Щодо вищого керівництва, тобто заступників міністра, то, за словами урядовця, їхні кандидатури розглядатимуться на засіданні коаліційної більшості в парламенті, оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я України, то вона й пропонуватиме кандидатури заступників.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді