На Херсонщині відкрито обласний центр нефрології, діалізу та перитонеального діалізу

1 березня 2014 року на базі Херсонської обласної клінічної лікарні розпочав свою роботу обласний центр нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу.

На базі Херсонської обласної клінічної лікарні з 1 березня 2014 року розпочав свою роботу обласний центр нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу, з філією в Каховській центральній районній лікарні.

«Головним завданням центру є надання цілодобової високоспеціалізованої медичної допомоги хворим нефрологічного профілю мешканцям області з хронічною нирковою недостатністю високого ступеню», — зазначила керівник центру, лікар-нефролог Олена ГОЛУБ.

У закладі встановлено десять сучасних діалізних машин італійського виробництва. Центр повністю забезпечено матеріалами та медичними препаратами, що дало можливість безперешкодно взяти на діаліз усіх хворих, які перебували на лікуванні у відділені діалізу обласного госпіталю інвалідів і ветеранів війни.

Реконструйовані та відремонтовані приміщення центру розміщені на першому поверсі терапевтичного корпусу лікарні, де для пацієнтів виділено комфортну кімнату відпочинку, обладнану зручними меблями і телевізором.

Крім того, у новому закладі наявне анестезіологічне відділення з палатами інтенсивної терапії для хворих із особливо тяжкими станами. Також відкрито сучасну автоматизовану клініко-діагностичну лабораторію, яка працює у цілодобовому режимі. Поза тим, у лікарні функціонує десять ліжок нефрологічного профілю.

У відділенні працює висококваліфікований медичний і технічний персонал. Оперативні втручання для підготовки хворих до діалізу виконують серцево-судинні лікарі-хірурги.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді