Олег МУСІЙ розповів про зміни, що очікують систему охорони здоров’я України

Оновлена система охорони здоров’я буде базуватись на трьох основних складових: зміна фінансування, управління та підготовки медичних кадрів.

Вчора, 31 березня 2014 року, в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг за участю Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ, під час якого від розповів про основні оновлення системи охорони здоров’я України.

За його словами оновлена система охорони здоров’я буде базуватись на трьох основних складових: зміна фінансування, управління та підготовки медичних кадрів. Також, за словами Міністра охорони здоров’я України докорінно змінити діючу систему може тільки запровадження загальнообов’язкового державного  медичного страхування. Проте задля його введення, Україна перш за все повинна вийти з економічної кризи.

Окрім того, Олег МУСІЙ приділив окрему увагу питанню надання закладам охорони здоров’я статусу  некомерційних неприбуткових підприємств, що «розв’яже руки» керівникам у фінансуванні медичного господарства та змінить підходи до управління кадрами.

Задля інформування населення та фахівців щодо подальших змін, які відбуватимуться у галузі охорони здоров’я України, МОЗ планує здійснювати потужні інформаційні кампанії. Він також зазначив, що під час перемовин із міжнародними організаціями вже вдалося досягнути домовленостей щодо фінансування таких інформаційних кампаній. А також заявив про їх готовність вливати суттєві кошти в побудову нової української системи охорони здоров’я.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді