МОЗ домовилось про подальшу співпрацю з Регіональною місією Агентства США з міжнародного розвитку

Про це йшлося під час зустрічі Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ та представників Регіональної місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) продовжить співпрацю з Регіональною місією Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з питань боротьби з ВІЛ/СНІД та туберкульозом. Про це йшлося під час зустрічі Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ та представників USAID.

На їх думку, незважаючи на те, що Україна є одним із лідерів скорочення  поширення епідемії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу серед населення, проблемні питання соціально небезпечних хвороб потребують подальшого вирішення та уваги зі сторони МОЗ.

Олег МУСІЙ  висловив сподівання, що подальша співпраця між МОЗ та USAID  матиме більш плідний результат та набуде нових ідей, зокрема, враховуючи ті зміни, що плануються у галузі охорони здоров’я. Серед них Олег МУСІЙ першочерговими назвав зміни в системі управління охороною здоров’я, системі фінансування, зміни в системі підготовки фахових медичних кадрів, а також посилення державно-приватного партнерства. Також важливим напрямком реформування, де б доречною була б допомога USAID, він назвав націленість на профілактичну медицину.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді