Сьогодні — Міжнародний день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

Щорічно 8 травня, в день народження засновника Червоного Хреста швейцарця Анрі ДЮНАНА, відзначається Міжнародний день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Щорічно 8 травня, в день народження засновника Червоного Хреста  швейцарця Анрі ДЮНАНА, відзначається Міжнародний день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Назва організації — Міжнародний Червоний Хрест — була затверджена у 1928 році, а у 1986 назву було змінено на Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

У наш час Рух активно продовжує свою альтруїстичну діяльність по всьому світові. Представники Руху допомагають нужденним як у національних масштабах, так і в міжнародних. На сьогодні у світі існує 188 національних товариств.

Національні товариства  надають необхідну підтримку нужденним на теренах власних країн: розвивають волонтерську справу, підтримують дітей-сиріт, людей похилого віку, інвалідів, займаються пропагандою здорового способу життя і протидією поширенню тяжких інфекційних захворювань, здійснюють розшук зниклих безвісти і надають допомогу біженцям та роблять багато інших важливих гуманних справ. Окрім цього, товариства надають підтримку одне одному. Особливо взаємодопомога стає актуальною, коли виникають збройні конфлікти або надзвичайні ситуації. Національні товариства збирають гуманітарну допомогу у вигляді продовольства, медикаментів, насіння і знарядь праці тощо для постраждалих.

Головна мета Руху — «Допомагати всім стражденним без якого-небудь несприятливих відмінностей, сприяючи тим самим встановленню миру на Землі».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді