Відбувся V Міжнародний конгрес «Сучасне медсестринство — актуальні питання»

21 та 22 травня 2014 року у ДП «Клінічний санаторій «Жовтень» відбувся V Міжнародний конгрес «Сучасне медсестринство — актуальні питання», який відвідали головні медичні сестри з різних куточків України.

21 та 22 травня 2014 року у ДП «Клінічний санаторій «Жовтень» відбувся V Міжнародний конгрес «Сучасне медсестринство — актуальні питання», який відвідали головні медичні сестри з різних куточків України. Захід відкрив урочистою промовою почесний президент Конгресу, директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Ілля ЄМЕЦЬ.

До привітань медичних сестер з нещодавнім професійним святом долучилися також представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я та багато інших.

Після завершення урочистої частини гості заходу мали змогу виступити перед аудиторію з підготовленими доповідями щодо сучасних проблем у медсестринстві та способів підвищення якості надання медичної допомоги населенню.

Зокрема, прозвучали доповіді щодо:

  • перезонбальнеоаромотерапії в санаторно-курортному лікуванні хворих на серцево-судинні захворювання;
  • комплексної магнітної терапії в санаторно-курортному лікуванні;
  • інновацій в роботі медичних сестер та охорони праці в реанімаціях та операційних блоках;
  • ролі медичної сестри при веденні онкологічних хворих;
  • участі рентген-лаборантів у сучасних методах діагностики;
  • організації санаторно-курортного лікування у вагітних;
  • ролі стандартизації медсестринської діяльності в поліпшенні якості надання медичної допомоги;
  • сучасних аспектів та майбутніх тенденцій в медсестринстві інтенсивної терапії;
  • служби організації інфекційного контролю;
  • проблемних питань післядипломної освіти медичних сестер.

Декілька лекторів підготували мультимедійні доповнення до своїх виступів. Так, присутні мали змогу переглянути фільм про проведення реанімації в одному з закладів охорони здоров’я, а також відеоролик «Відділення інтенсивної терапії нового покоління.

На захід також завітали головний редактор журналу «Довідник головної медичної сестри» Надія САДОВА та редактор-експерт Ганна СЕМЧИШИНА, тож всі охочі мали змогу поспілкуватися з представниками редакції та отримати корисні подарунки.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді