Форма 026: як заповнювати медичну карту дитини

UA RU
Форма 026 документ, який містить вичерпну інформацію про здоров'я дитини за період її навчання у дошкільному закладі чи школі. Хто заповнює форму, які дані там потрібно вказувати, як має виглядати медична карта дитини — дізнайтеся у статті!

Медична карта дитини – форма первинної облікової документації № 026/о, яку затверджено Наказом МОЗ «Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров'я, які надають амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу населенню, незалежно від підпорядкування та форми власності».

В неї вносять дані щодо лікувальних та профілактичних заходів, що проводилися в період навчання дитини в дошкільному чи загальноосвітньому закладі. Медична карта заводиться для кожної дитини і відображає поточні показники стану її здоров’я. Дані у форму № 026/о вносяться після проведення медичних оглядів - поточних, періодичних, чи в межах протиепідеміологічних заходів. Термін зберігання форми – 10 років. (Читайте про відмову від медичного втручання дитини-сироти.)

Увага!
МОЗ скасувало форму № 026/о. Цей крок викликав багато запитань у лікарів та медпрацівників освітніх закладів. Яку документацію медпрацівники повинні заповнювати під час зарахування дитини в садочок чи школи? Докладне пояснення, як діяти далі - тут ► ► ►

Як набрати бали до атестації 2020

Як заповнювати форму 026/о

Розділ I

Пункт 1:
Кожного року сюди вноситься актуальна інформація про групу ДНЗ, куди був переведений дошкільник, або про клас, в який перейшов учень.
Дані про негативні реакції на ліки, їжу, вакцинацію, а також алергію виносяться на титул і оновлюються щоразу, як виникають нові прояви алергії тощо.

Пункти 2- 4:
Вносяться особисті дані дитини: ім’я, телефон, адреса.
Пункт 7:
Містить не лише контактні дані батьків або опікунів дитини, а й відомості про сімейний анамнез. Цю інформацію записує педіатр на основі відомостей з «Історії розвитку дитини», облікової форми № 112, коли дитина приходить в перший клас.

Розділ II

Медпрацівники школи або ДНЗ повинні вносити інформацію про захворювання дитини та його тривалість, якщо під час навчання вона хворіла на якусь із перелічених у цій частині форми хвороб.

Розділ ІІІ

У цій частині форми вказують всі випадки госпіталізації. Мед. працівники повинні записати місяць, число, рік госпіталізації та вказати діагноз.

Розділ ІV

Навчальний час, який дошкільник чи школяр пропустив у зв’язку з хворобою, потрібно фіксувати у цьому розділі. Інформацію для заповнювання вносять на основі заповнених бланків № 095/о.

Розділ V

Якщо учень чи вихованець ДНЗ знаходиться на диспансерному обліку, дата та результати його відвідування профільних лікарів, а також відповідних обстежень і оглядів вносяться у цей розділ медичної карти.

Розділи VІ, VІІ

Тут вказують дати проведення та результати дегельмінтизації та дані про відвідування лікаря- стоматолога.

Розділ VІІІ

Тут вказують інформацію про всі медичні огляди дитини у лікарів, а також відомості про стан її здоров’я та розвиток організму. Якщо під час оглядів дитини були дані рекомендації щодо покращення стану здоров’я, то інформація про це також має бути внесена.

Розділ IX

Сюди вноситься докладна інформація щодо всіх щеплень, які дитина отримала в ДНЗ та загальноосвітньому закладі, а саме: коли були проведені щеплення, яка доза препарату уведена, його серія.

Розділ X

Якщо уже в шкільному віці у дитини зафіксовані такі проблеми зі здоров’ям, які можуть стати протипоказанням для провадження в майбутньому певних видів професійної діяльності, вони повинні вказуватися в «Медичній карті дитини».

Розділ XІ

У цьому розділі вказують показання чи протипоказання до занять певними видами спорту на основі висновків лікарсько-консультаційної комісії.

Розділ XІІ

Результати планових медичних оглядів вносяться з вказуванням дати їх проведення. Показання лікарів щодо поліпшення стану здоров'я дитини також записуються в цю частину форми № 026/о.

!Важливо: Медична карта дитини повинна супроводжувати всі переходи дитини із одного навчального закладу в інший: після випуску із дитячого садочка вона передається у загальноосвітній заклад, а якщо школяр переходить в іншу школу, вона має передаватися разом з особистою справою учня медичним працівникам нового закладу.

Бланк форми 026

бланк форми 026

Скачати



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді