Робота практичного психолога закладу охорони здоров’я під час відпустки

Чи може практичний психолог закладу охорони здоров’я (основне місце роботи) у період своєї щорічної відпуски працювати на такій самій посаді у оздоровчому таборі. Як оформити та оплатити таку роботу?

Керуючись частиною другою статті 21 КЗпП України, будь-який працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці, у тому числі під час відпустки, шляхом укладення відповідних трудових договорів. Адже своє право на відпочинок кожен використовує на власний розсуд.

Робота практичного психолога закладу охорони здоров’я під час відпусткиЧитайте: "Заробітна плата медичних працівників 2017"

Трудові відносини практичного психолога закладу охорони здоров’я та дитячого закладу оздоровлення і відпочинку (далі — табір) на період роботи закріплюються строковим трудовим договором. Нагадаємо, що тривалість щорічної основної відпустки практичного психолога за основним місцем роботи становить 24 календарних дні. Отже, укладати строковий трудовий договір на роботу у таборі такий працівник може не більше ніж на зазначений строк. Позаяк за строковим трудовим договором працівник бере на себе зобов’язання працювати у таборі визначений час, скажімо, оздоровчу чи відпочинкову зміну.

Зазначимо, що посада практичного психолога передбачена Типовими штатними нормативами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затвердженими наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 16.04.2009 № 1254. Дізнайтеся, як складати посадові інструкції для медпрацівників. 

Оформляють на роботу такого працівника відповідним наказом, у ньому обов’язково вказують строк виконання такої роботи. На період дії строкового трудового договору практичному психологу виплачується зарплата, установлена відповідно до займаної ним у таборі посади.

Читайте:"Алгоритм накладання пов'язки: пам'ятка для медсестер"

Зауважимо: згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963, практичний психолог належить до педагогічних працівників. Отже, на нього поширюються умови оплати праці, визначені Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102.

Олена МОРЄВА,

експерт із питань оплати праці та планування, Дніпропетровськ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді