Як правильно назвати посаду головного лікаря дільничної лікарні?

Трудові книжки працівників ведуться відповідно до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58 (далі — Інструкція № 58).

Згідно з пунктом 2.14 Інструкції № 58 до трудових книжок записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнято працівника, виконуються для робітників та службовців відповідно до найменування професій і посад, зазначених у Класифікаторі професій.

Аналогічна норма зазначена і у самому Національному класифікаторі України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженому наказом Держспоживстандарту України від 28 липня 2010 р. № 327. Класифікатор професій призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, Федерацією роботодавців України, всіма суб‘єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

Отже, Інструкція № 58 та Класифікатор професій (а не наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33) є спеціальними документами, що врегульовують питання оформлення записів до трудових книжок працівників та формулювання назв посад.

Класифікатором професій не передбачено посаду «головний лікар — лікар загальної практики — сімейної медицини». Крім того, зазначеним наказом № 33 посада головного лікаря у закладах з кількістю ліжок до 40 встановлюється замість однієї лікарської посади, що виключає їх поєднання.

Тож у ситуації, про яку йдеться у запитанні, до трудової книжки має бути внесено запис про призначення на посаду «головного лікаря».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді