Щоквартальна інвентаризація наркотичних засобів: правила проведення

Несвоєчасне проведення інвентаризації наркотичних засобів і прекурсорів — поширена помилка в обліку підконтрольних речовин. Щоб не накликати на себе проблем під час перевірок Держлікслужби, читайте правила проведення інвентаризації наркотичних лікарських засобів.

Вимоги до проведення інвентаризації наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів визначені такими нормативно-правовими актами:

Заклади охорони здоров’я зобов’язані за формою та в порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України, проводити щоквартальну інвентаризацію наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та складати відповідний баланс товарно-матеріальних цінностей. Баланс товарно-матеріальних цінностей складають за формою, наведеною у додатку 6 до Постанови № 589.

Щоквартальна інвентаризація наркотичних засобів: правила проведенняЧитайте: "Знищення наркотичних (психотропних) лікарських засобів" 

Скачайте Додаток 6 наказу № 589

Щоквартальна інвентаризацію наркотичних засобів: правила проведення

Щоквартальна інвентаризація наркотичних засобів: правила проведенняЧитайте: "Iнвентар приймального відділення інфекційного стаціонару" 

5 правил інвентаризації наркотичних лікарських засобів

  • Баланс товарно-матеріальних цінностей складають за формою, наведеною у додатку 6 до Постанови № 589;
  • Інвентаризацію проводить комісія, яку затверджують наказом керівника закладу. До її складу не включають матеріально відповідальних осіб;
  • Інвентаризацію підконтрольних речовин здійснюють в цілому по закладу, враховуючи залишки за відділеннями, а не лише в місці зберігання основного запасу;
  • Інвентаризацію проводять з урахуванням прекурсорів;
  • Інвентаризацію необхідно здійснювати щокварталу, а не раз на рік.

Щоквартальна інвентаризація наркотичних засобів: правила проведенняЧитайте: "Все про обіг наркотичних лікарських засобів, прекурсорів в медзакладі

Зауважте, що відповідальні особи зобов’язані щомісяця звіряти інформацію про фактичну наявність наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів із записом про залишки за журналом обліку. Про результати вони мають повідомити керівнику закладу охорони здоров’я. Якщо ці вимоги не виконують, це порушення пункту 13 Порядку № 333.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді