Плакат "Як підписати декларацію про вибір лікаря"

За даними МОЗ, під час тестового режиму роботи електронної системи охорони здоров’я зареєстрували 106 тисяч декларацій. Після офіційного старту кампанії перепідписувати їх не потрібно. Щоб стимулювати пацієнтів більш активно підписувати декларації, скачайте плакат з простою покроковою інструкцією для пацієнтів.

МОЗ обіцяє, що заклади, які приєдналися до програми державних гарантій медичного обслуговування населення, уже з липня отримають перші виплати від НСЗУ. Національна кампанія з вибору лікаря, згідно з роз’ясненнями МОЗ, безстрокова: вона триватиме доти, поки всі українці не визначаться зі своїми лікарями. Водночас МОЗ зазначає, що з 2020 року, коли медична реформа повністю запрацює, лікар не буде зобов’язаний надавати послуги ПМД людині, яка відмовляється підписувати декларацію. Адже тоді він буде отримувати гроші тільки за пацієнтів, які обрали його своїм лікарем.

Якщо людина потребує екстренного втручання, лікар має надати їй медичну допомогу незалежно від того, чи підписав пацієнт декларацію.

Із липня заклади ПМД зможуть укласти договір із НСЗУ й почати отримувати пряме фінансування від держави за обслуговування пацієнтів. Оплату за договорами здійснюватимуть за тарифом — ставкою за одного пацієнта, який підписав декларацію.

Аби полегшити вам роз’яснювальну роботу з пацієнтами щодо кампанії «Лікар для кожної сім’ї», ми розробили плакат «Як підписати декларацію про вибір лікаря». Пропонуємо розмістити його в доступному для пацієнтів місці в місцях надання ПМД.

Плакат "Як підписати декларацію про вибір лікаря"Читайте: "3 главных медицинских отчета за год

Плакат "Як підписати декларацію про вибір лікаря"

Плакат

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді