Медсестра з масажу: вимоги до освіти працівника

Дізнайтеся, хто може займати посаду масажної медсестри та які вимоги законодавство висуває до кваліфікації цього працівника.

Наказ МОЗ «Про організацію і вдосконалення фізіотерапевтичної допомоги населенню України» від 30.12.1993 № 260 встановлює положення про масажну медсестру. Цей документ висуває такі вимоги до особи, яка може працювати у масажному кабінеті:

  • закінчена середня медична освіта;
  • спеціальна підготовка з терапевтичного масажу.

Також на посаду масажної медсестри допускаються медпрацівники з освітою, здобутою у ВНЗ зі спеціальності «Лікувальна справа» або «Сестринська справа». Такий працівник повинен отримати на курсах підвищення кваліфікації ВНЗ або їх підрозділів, що займаються післядипломною підготовкою,  спеціалізацію, пройшовши цикл «Лікувальний масаж» (медсестри масажних кабінетів).

Медсестра з масажу: вимоги до освіти працівникаЧитайте: "Оплата праці медпрацівників комунального некомерційного медзакладу: як формувати?"

Підвищення кваліфікації медсестри з масажу

Наказом МОЗ «Про підвищення кваліфікації молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою» від 07.09.1993 № 198 регламентовано проведення циклів підвищення кваліфікації, також і вищеназваного циклу з терапевтичного масажу. Контингентом слухачів циклу «Лікувальний масаж» є медсестри з масажу.

За медпрацівниками та фармацевтами визнано право на поліпшення кваліфікаційного рівня та проходження перепідготовки принаймні раз у п'ятирічний термін. Також на них покладається обов’язок поліпшувати власні знання та уміння за фахом. ВНЗ та середні навчальні заклади, освіти у яких надає особі право провадити професійну діяльність у сфері медицини або фармації, перераховані у наказі Міністерства охорони здоров’я України від 25.12.1992 № 195. У свою чергу, ліцензійна справа медзакладу має містити дані про кабінети та послуги, які у них надаються.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді