МОЗ розглядає можливість скасувати карантин через COVID-19

Теми:
Наразі карантин, спричинений COVID-19, діє по всій Україні до 30 червня 2023 року, нагадують у МОЗ

Коронавірус

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість скасування загальнонаціонального карантину, який було впроваджено через пандемію COVID-19 у 2020 році, відповідно до рекомендацій ВООЗ. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс Наразі проводиться аудит нормативно-правової бази: аналіз норм у понад 60 законах та 100 постановах, які були введені та адаптовані до пандемії. Після аудиту МОЗ оприлюднить офіційну позицію щодо скасування карантину та пояснить його етапність.

COVID-19, враховуючи рекомендації ВООЗ, було перенесено з надзвичайної до постійної проблеми охорони здоров'я. Отже COVID-19 буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються кожного року в осінньо-зимовий період, наголошують в МОЗ. 

Також МОЗ нагадує, що щеплення проти COVID–19 залишаться безкоштовними і доступними. До кінця 2024 року підтверджені поставки вакцин за міжнародною ініціативою COVAX.

Раніше повідомлялося, що управління програмою імунізації здійснюватимуть Центри контролю та профілактики хвороб.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вітряна віспа: симптоми та лікування

Вітряну віспу іноді вважають «легкою» дитячою хворобою. Та чи справді вітрянка така «безневинна»? Чим небезпечне захворювання та як запобігти ускладненням? З’ясуємо у статті
8144

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87133

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді