Проведення інструктажів з охорони праці на робочому місці молодшим медичним сестрам

Недотримання вимог охорони праці часто призводить до травматизму та каліцтва персоналу, а також накладення штрафів на керівників.

Недотримання вимог охорони праці часто призводить до травматизму та каліцтва персоналу, а також накладення штрафів на керівників. Саме тому головною темою серпневого (№ 08/2014) номеру журналу «Довідник головної медичної сестри» стало проведення інструктажів з охорони праці молодшим медичним сестрам.

Зі статті «Визначаємо ступінь забруднення білизни та обираємо відповідний режим оброблення» ви дізнаєтесь, за якими критеріями потрібно відносити текстильний виріб до білизни з тим чи тим ступенем забруднення. Окрім цього, у матеріалі наведено нові режими прання кольорової та білої білизни ІІ і ІІІ ступенів забруднення, а також особливості прання виробів зі специфічними (білковими) забрудненнями. 

Порушення вимог законодавства, коли йдеться про бланки суворої звітності, матиме серйозні наслідки для відповідальної особи. Саме тому, ми підготували  для вас матеріал «Рецептурні бланки суворої звітності у запитаннях та відповідях». Дізнайтесь, де отримувати та як зберігати спеціальні рецептурні бланки форми № 3; хто відповідає за ведення обліку чистих та повернутих (зіпсованих) бланків; які служби перевіряють ведення обліку; скільки потрібно зберігати такі документи у закладі охорони здоров’я та як оформлювати знищення бланків.

Попри довгі роки наукових досліджень, розроблення цілої системи санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів проблема внутрішньолікарняних інфекцій досі є актуальною. У статті «Внутрішньолікарняні інфекції: посилюємо заходи протидії» наведено характеристику груп внутрішньолікарняних інфекцій та причини їх поширення. Також детально описано всі посадові обов’язки старшої медичної сестри, пов’язані з організацією санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів.

Також у номері:

  • Нові нормативні акти у сфері охорони здоров’я
  • Досвід організації навчання медичних працівників задля протидії професійному зараженню ВІЛ-інфекцією
  • Право фельдшера-лаборанта і молодшої медичної сестри наркологічного закладу на щорічну додаткову відпустку
    та багато іншого!

Ознайомитись із повним змістом серпневого (№ 08/2014) номеру журналу «Довідник головної медичної сестри»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді