У МОЗ обговорили проблемні питання доступу пацієнтів до наркотичних засобів

За словами Наталі ЛІСНЕВСЬКОЇ, головною проблемою є те, що лікарі не знають як, а іноді і не бажають брати на себе відповідальність за призначення цієї категорії ліків.

Сьогодні, 29 липня 2014 року, відбулась відео-конференція за участі заступника Міністра охорони здоров’я України Наталі ЛІСНЕВСЬКОЇ. Темою відео-конференції стала організація належного забезпечення пацієнтів наркотичними засобами, психотропними речовинами та прекурсорами, зокрема опіоїдними анальгетиками.

За словами Наталі ЛІСНЕВСЬКОЇ, головною проблемою є те, що лікарі не знають як, а іноді і не бажають брати на себе відповідальність за призначення цієї категорії ліків. З іншого боку — проблемою є небажання аптечних закладів отримувати відповідну ліцензію на провадження такої діяльності.

Було обговорено проблемні питання обігу наркотичних, психотропних лікарських засобів та прекурсорів в медичних закладах, правила виписування рецептів та відпуску з аптечних закладів підконтрольних лікарських засобів, а також методичні рекомендації по виписуванню рецептів на опіоїдні анальгетики.

Крім того, фахівці виступили з доповідями про процедуру отримання відповідної ліцензії на провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, а також вимоги до облаштування приміщення та їх зберігання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді