Антон ЯЦЕНКО запропонував знизити ПДВ на імпорт ліків

Відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України (щодо зниження цін на лікарські засоби)» № 5120 оприлюднено на офіційному сайті парламенту

Народний депутат України Антон ЯЦЕНКО, член депутатської групи «Економічний розвиток», запропонував установити ПДВ на рівні 3% на постачання до України ліків і медичних виробів, які дозволені для виробництва і застосування, а також необхідні при клінічних випробуваннях.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України (щодо зниження цін на лікарські засоби)» №5120 оприлюднено на офіційному сайті парламенту. Законопроект також передбачає встановлення надбавки на ліки та медичні вироби в межах 3% оптово-відпускної ціни, а роздрібні надбавки на рівні 5% від закупівельної ціни ліків.

Антон ЯЦЕНКО відзначив, що підвищення цін на ліки з березня 2014 року зумовлене введенням ПДВ на імпорт медичної продукції. Протягом цього періоду ціни зросли на 20%: «Ухвалення вказаного проекту закону сприятиме зниженню цін на лікарські засоби в Україні, зокрема на імпортні препарати».

Відповідно до Закону «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27.03.2014 № 1166-VII, в Україні введено ПДВ у розмірі 7% на операції з постачання ліків. Внаслідок неточності документу спочатку при ввезенні ліків стягувалось не 7% ПДВ, а за загальною ставкою — 20%. Однак Верховна Рада прийняла відповідні зміни, врегулювавши ПДВ у розмірі 7%.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді