9 жовтня — Всесвітній день зору

За статистикою ВООЗ, понад 285 мільйонів людей у всьому світі страждають від порушень зору, з них близько 39 мільйонів вражені сліпотою

Для залучення уваги мас до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору, щорічно у другий четвер жовтня проводиться Всесвітній день зору. За статистикою ВООЗ, понад 285 мільйонів людей у всьому світі страждають від порушень зору, з них близько 39 мільйонів вражені сліпотою.

Найбільш часто проблеми з зором спостерігаються у чоловіків та жінок віком понад 50 років. Незважаючи на те, що значна частина захворювань серед цієї вікової групи досить легко лікуються, в деяких куточках світу необхідно докласти певних зусиль, аби потрапити до офтальмологічних служб.

Організаторами Всесвітнього дня зору зазвичай виступають компанії в області профілактики порушення зору і відновлення зору. Також в цей день проводять інформаційні заходи задля привернення уваги людей до важливості профілактики сліпоти.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді